2 juni 2015

Doug Short: we zitten in een secular bull market: De reële S&P zoals becommentarieerd door Doug Short.


http://www.advisorperspectives.com/dshort/updates/Secular-Bull-and-Bear-Markets.php
Je hebt alleen een secular bull markt als er een nieuw all time high in reële termen wordt gezet. dat was in 1937 niet het geval.
De huidige stijging sinds 2009 is 150% in reële termen. dat is lager dan de slechtste secular bull market , die was 334%.
Bij de indeling van doug Short zaten we 40% van de tijd ineen secular bear market en 60% in een bull market. Ons wordt voorgehouden dat we bijna altijd in een secular bull market zitten, dat is niet het geval. In bijna 40% van de tijd zit je in een secular bear market (als je 1932-1937 meetelt als bull market, dan kom je op iets meer dan 60% uit. 38-62 lijkt me een redelijk cijfer, in overeenstemming met phi en mijn denken over de Kondratieffgolf met zijn langdurig goede en slechte tijden voor economie en beurzen).

2 opmerkingen:

  1. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

    dank,
    CARLOS PEREZ.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

    dank,
    CARLOS PEREZ.

    BeantwoordenVerwijderen