25 augustus 2016

vix te laag?

http://www.seeitmarket.com/vix-shorts-near-extremes-time-protect-investments-15995/
Over het algemeen is de volatiliteit die ingeprijsd is in opties  duidelijk hoger dan de volatiliteit die er gaat komen. Diverse hedge funds hebben dit als strategie. Vooral als centrale banken royaer worden kun je er donder op zeggen dat de volatiliteit daalt.
Nu gokt kennelijk iedereen op dat Yellen morgen weer zo duifachtig mogelijk is en belooft het monetaire beleid nog royaler te maken. Misschien houdt zij zich in maar Japan, ECB, BOE die kunnen er ook wat van.
Vandaag waren grafieken populair waarbij je kon zien dat als de ECB zo doorgaat dat Italië van zijn verhandelbare staatsschuld af is in 13 jaar.
Centrale banken hebben een gat in hun hand waarin niet alleen alle staatsschulden van de wereld verdwijnen maar ook alle volatiliteit.
Ooit gaat dat mis. Zo dramatisch speculeren dat volatiliteit zeker weten alleen maar omlaag kan is een bear market signaal.

Het andere verhaal is dat passief investeren uit de hand loopt, erger is dan marxisme. http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-23/bernstein-passive-investing-is-worse-for-society-than-marxism?curator=thereformedbroker&utm_source=thereformedbroker

Er zijn nu meer indexen om in te investeren dan dat er aandelen genoteerd zijn op de Amerikaanse beurs.
Vreemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten