13 september 2016

en de angst voor de FED zakte weer weg: S&P omhoog rente staat stil

De laatste apostelen van de FED gaven aan dat een rustig tempo van verhogen van de rente het beste is. Dus geen duidelijke hint meer voor verhoging in september. S&P omhoog.
Het inflatiecijfer wordt nog secuur bestudeerd straks, maar men verwacht gen gekke dingen.
maar er zijn wel redenen om de rente te verhogen. De leverage neemt te veel toe.
Financial conditions zijn goed genoeg voor een renteverhoging.
de arbeidsmarkt is sterk genoeg.
Ik vond dat je uit Jackson Hole kon concluderen dat men niet enthousiast was over negatieve rentes en nog meer QE terwijl de liquide leningen opdrogen. Misschien is er een smeekbede van Draghi en kuroda geweest aan Fischer om de rente te verhogen, dan worden de problemen van ECB en BOJ minder. De rente kan tomeloos omhoog in het plaatje van yellen. Andere collega's vonden dat Yellen wel gezegd had negatieve rentes te overwegen in geval van recessie.
Veel hangt af van wat de Bank of Japan gaat doen op 21 september. Men knijpt hem zeer.
Men gelooft niet meer in 2% inflatie in Japan (ook niet in de eurozone overigens). Dat verhindert drastische verkrappig van centrale banken, de Bank of Japan gaat niet met al te kwaadaardige plannen kome.

Vrijdag gaf men de moed op, was de correctie gegarandeerd (zoals El Erian maandag beschreef in de FRT bijvoorbeeld, monetair beleid is niet meer effectief en zeer riskant), op maandag denken we alweer aan all time highs van de S&P.
Trump slecht voor de beurs? Wie weet zelfs goed, zo zegt men ineens.Geen opmerkingen:

Een reactie posten