13 september 2016

FED bibbers+ oliebibbers + september+ kuchje Hillary= correctie?

De beurzen lijken de opgaande weg kwijt te zijn. Dat gebeurt wel vaker in september. Je kunt de naderende herfst deze keer niet bepaald de schuld geven. Climate change is een 'hoax' volgens Trump, maar hij beschermt zijn eigen golfbanen wel met extra hoge dijken om voorbereid te zijn op die 'hoax' van een climate change. http://econbrowser.com/archives/2016/08/two-pictures-of-a-hoax
elke maand dit jaar record warm, +2 graden te warm


De bibbers gaan vooral om de veilige aandelen, vaak aandelen met een veilig goed dividend.
Cyclische aandelen met een hoge bèta zetten hun opmars voort in de correctie (na een lange periode van slecht presteren overigens)
(plaatje Strategas)
Op 21 september houdt de wereld op te bestaan volgens sommigen. Dan gaat Kuroda uitleggen dat negatieve rentes slecht zijn, dat hij te erg met de mattenklopper heeft gekregen van de nodige bankdirecteuren. Hij wil een steilere rentecurve en bij geen negatievere rente betekent dit een hogere lange rente.
Op dezelfde dag een paar uur later mag Yellen gaan uitleggen wat ze gaat doen met de rente. Ze heeft al aan Hilsenrath laten weten de rente in september niet te gaan verhogen.
Maar misschien gebeurt het toch, de FED moet haar tanden laten zien, de rente verhogen als ze het kan. En het kan, de arbeidsmarkt is steil genoeg en de internationale financial conditions zijn goed genoeg, de dollar is niet te sterk.
De FED neigt meer naar risicomanagement. Al die QE, een te lage rente is te riskant, zorgt voor bubbels. Oververhitting via te lage werkloosheid is een kwalijke zaak aldus Williams/Fischer.
D.w.z. als de rente niet in september verhoogd wordt, dan toch in elk geval in december en maart is leuk om de rente nog eens te verhogen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten