28 september 2016

Hillary wint, maar niet volgens de aanhangers van Trump

Het is een bijna onmogelijke zaak een debat met Trump te winnen. Dat kan alleen als The Donald Hillary veel te onbeschoft zou aanpakken. Maar hij slaagde er niet in een nieuwe groep te beledigen. De lat lag erg laag voor Trump en hij slaagde daarom met glans deze te nemen.
Bij Clinton lag de lat erg hoog, maar ook zij slaagde hier boven uit te komen. Kijk naar wat Clinton presteerde: ze kon op tal van punten haar veel betere voorbereiding uitbuiten met aanvallen, betere antwoorden. Ze was ‘smart but not wonky ‘. Ze kwetste Trump met haar onderbouwing dat Trump niet zo’n goede zakenman was, mensen niet betaalde, vaak failliet ging, rijk werd door zijn vader en het niet betalen van belasting en dat als dit zijn enige claim was dat hij een goede president kon zijn, hij niet verdiende te winnen. Ze stak daarmee terwijl hij het niet zag aankomen een dolk door het hart van de Trump campagne. Ze verloor haar waardigheid niet bij de denigrerende opmerkingen van Trump. Hij kon haar niet echt raken, miste heel wat mogelijkheden. Hij was niet ineens presidentieel, hij bleef de straatvechter, maar ontspoorde nergens echt. Technisch heeft Hillary extreem goed gepresteerd, maar The Donald leek zijn kansen toch licht te hebben verbeterd volgens sommige wedkantoren, maar even later was Clinton weer op voorsprong. Het spel is nog niet gespeeld.
Hillary heeft de ervaring, maar die is in en in slecht en via dit soort politici is Amerika in zo’n slechte positie geraakt, aldus Trump en dit blijft hangen.


De beurs kon er toch iets van omhoog, omdat het ook goed mis zou hebben kunnen gaan met Clinton. De Mexicaanse peso verzwakte niet nog verder. De valutamarkten zien Hillary als duidelijke winnaar.
For 4 hours, more people were searching for info on our future leaders on Google than for porn. We did it, America. (via IEX)
Het plaatje geeft aan dat Trump een veel grotere mediamagneet is dan Hillary. Heel even trok zij meer aandacht dan Trump. Misschien weet zij toch meer te profiteren van het debat dan Trump. Het lijkt een beetje op het zoeken naar wat Europa is op de dag na de brexitstemming. De gedragsverandering richting minder porno kijken was uiteraard slechts zeer kortstondig, moeder natuur laat niet met zich sollen.


De beurs raakt een beetje af van het idee dat de beurs instort als Trump wint.

De echte aanhangers van Trump vinden dat trump gewonnen heeft, ondanks zijn kapotte microfoon. https://mishtalk.com/2016/09/27/who-won-the-debate-my-view-and-some-surprising-polls/
Volgens een peiling van Time was Trump met 62% de duidelijke winnaar mmet 800.000 stemmen.
bron: Tweet van donald trump
Het is nog steeds niet duidelijk of Trump zo erg verloren heeft als de analyses aangeven. Deze analyses worden steeds negatiever, dus het kan een belangrijke reden worden waarom hij de slag om het presidentschap verliest. Jongeren geloven niet dat Clinton meer zal doen tegen climate change dan Trump, zij geloven Sanders dat Clinton volstrekt onbetrouwbaar is en alles doet en laat doen om president te worden. Zonder voldoende stemmen van de jongeren kan Hillary haast niet winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten