8 oktober 2020

Beurzen niet meer bang voor Biden? Alternative fact?!

 

De beurzen zitten al enige tijd in een ongeveer horizontaal kanaal, zonder hoogtepunten te zetten of onrustbarend door steunniveaus te breken.

De afgelopen dagen ging de beurs omhoog, terwijl de peilingen in de VS wezen op een groeiende steun voor Biden. Hij was volgens de poll van o.a. Wall Street Journal flink uitgelopen op Trump na het eerste debat. Shut up man, was kennelijk winnend voor sleepy Joe. Er zat meer leven in hem dan Trump de kiezer deed veronderstellen en Trump was inderdaad de woeste bullebak die de gestorven zoon van Biden, oorlogsveteraan, uitmaakte voor cocaïneverslaafd.

Al maanden wijzen vooral republikeinse commentatoren op de economische rampen die zich gaan voltrekken als Biden gaat winnen met zijn half marxistische running mate en ze helemaal in de ban zullen geraken van de helemaal marxistische democratische basis aangevoerd door the quad met AOC als boegbeeld. Belastingen gaan omhoog, vooral voor de rijken, met zelfs hogere belastingen op vermogen, altijd een probaat middel geweest voor flink lagere koersen. Men gaat geld weggooien aan klimaatmaatregelen, weer klimaatmaatregelen reguleren, gezondheidszorg onbetaalbaar maken door het open te stellen voor iedereen, inclusief niet belasting betalende deplorables.

En ineens zegt men dat dit niet erg zal zijn. Biden gaat dik winnen en kan flinke stimuleringsmaatregelen erdoor duwen. Meer investeringen in infrastructuur. Meer groei daardoor, precies zoals de FED voorschrijft. En dat zal leiden tot meer winst (? onwaarschijnlijk door die hogere belastingen en hogere (minimum)lonen).

Mijn lievelings site voor chartisten is McVerry en daar was een Elliott Wave waarschuwing https://elliottwave-forecast.com/stock-market/world-indices-bulls-warning/?aaReferenceFrom=mcverryreport.com

Weliswaar voor de Japanse Nikkei Dow Jones, maar die gaat de weg omlaag wijzen onmiddellijk na de Amerikaanse verkiezingen. Ongeveer de helft van het herstel na eind maart gaat ingeleverd worden. Wie weet.


(N.B. de werkelijkheid is meestal anders dan voorspeld, de gesuggereerde nauwkeurigheid van het plaatje zou door Trump terecht als fake kunnen worden omschreven. Ik zou echter niet van mijn stoel rollen, als die correctie op gaat treden na de verkiezingen).

Volgens de huidige mode van beursverhalen is Biden minder belangrijk dan hoe het gaat met liquiditeit. Die is er in overvloed, al laat de FED blijken dat zo lang het economisch herstel sterker is dan verwacht ze nog niet nog harder met liquiditeiten gaan strooien. Williams (NY FED) laat weten dat de FED al extreem veel koopt.

Dan hebben we nog Japan. Daar stromen de liquiditeiten ook en masse naar de rest van de wereld. De lopende rekening wordt steeds positiever, vooral door steeds hogere inkomsten via de kapitaalbalans van investeringen van Japan in het buitenland. Mevrouw Watanabe, die symbool staat voor de sparende Japanner, koopt zich helemaal blauw aan Italiaanse staatsobligaties, nu eigenlijk gegarandeerd door de vrekkige vier plus Duitsland met hun AAA- rating en men koopt ook stevig door bij Australische staatsobligaties. Amerikaanse werden wat verkocht.  Misschien dat daardoor de Amerikaanse rente even wat stijgt, meer nog dan door het verwachte gat in de hand van Biden.

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten