16 oktober 2014

capitulatie of moeten we wennen aan het nieuwe normaal van dalende koersen

Josh Brown geeft het op, de goede tijden zijn voorbij http://thereformedbroker.com/2014/10/15/there-she-goes-my-beautiful-world/
Eindeloze tijden dat goed nieuws goed was en slecht nieuws nog beter, het is voorbij. Iedereen, de Duitsers voorop moeten maar op een houtje gaan bijten en zelfs de rijkste 1% gaat buitengewoon getroffen worden.
 Ja, natuurlijk Griekenland kan zijn schuld niet terugbetalen, dat was al lang duidelijk, maar je kon er als speculant een tijdje van op aan dat ze het ten minste nog een tijdje zouden uithouden voordat de markt het gevaarlijk zou gaan vinden. Vandaag ging Athene tegen de grond.

Vandaag is het zo'n dag waarvan je denkt: is dit capitulatie.
De begeleidende foto's bij de verhalen op Business Insider lieten allemaal ontploffingen zien met grote rookwolken à la 9/11. De koersen trokken daarna weer wat aan en weg waren de meest rampzalige plaatjes, maar de kopjes van de posten waren nog wel van het de wereld is aan het vergaan (7 reasons why stocks plunged, Morgan Stanley: prepare for the used car acopolypse, ebola why it is such a uniquely terrible virus, etc.)
De Dow was op zeker moment bijna even veel punten omlaag als op Black Monday 1987. Daarna kwam het herstel. http://www.businessinsider.com/why-us-stocks-recovered-on-wednesday-2014-10


Die retail sales van de VS, -0,3%, het is om te braken, maar de vorige cijfers zijn flink naar boven bijgesteld.

(plaatje Doug Short http://www.advisorperspectives.com/dshort/commentaries/Retail-Sales-Monthly-Revisions.php die uiteindelijk tot de conclusie komt dat je niet af moet gaan op het eerste cijfer over de retail sales)

1 cent lagere benzineprijzen, goed voor $1 miljard lagere benzineverkopen op jaarbasis in de VS, is slecht voor groei retail sales maar , moeten redding brengen voor de andere retail sales. 25% lagere olieprijzen hoort toch goed te zijn voor 1% extra economische groei.

En die Russen, waarom kopen ze nou niet die mooie Volkswagen. En Ebola, bij de huidige stijging van het aantal geïnfecteerden halen we 2016 niet meer. De Islamitische staat rammelt aan de poorten van Bagdad en straks valt de Westerse wereld ook onder aanvoering van al die hemelse maagden.

Gundlach zei gisteren dat wereld van de FED zou instorten bij een lagere tiejaar rente dan 2,2%. Dat gebeurt dus al binnen één dag. Men is er bij de FED vandaag ook achter gekomen dat lagere grondstoffenprijzen tot lagere inflatie, zelfs ook kerninflatie, leiden. Het geduld van de pensioenfondsen die snakken naar wat meer pensioenwardige rentes wordt danig extra op de proef gesteld, nu het geduld van de FED weer is toegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten