8 oktober 2014

goed nieuws

.De aandelencorrectie zette dinsdag nog wat door. We zijn nog niet helemaal bij de koersdoelen van mijn post oversold van ongeveer 1900. Maar wel dichtbij genoeg om niet al te somber te zijn. De daling wordt toegeschreven aan de nare verhalen van het IMF over de economische groei. Maar men is bij het IMF van zijn geloof gevallen. Landen in nood moeten niet eerst eens flink gaan bezuinigen tot ze erbij neervallen (hun traditionele medicijn), maar eens flink met geld gaan gooien naar investeringen in infrastructuur. Dat is bij de huidige rente een free lunch, vooral in de VS. Duitsland moet ook maar eens meer een gat in de hand te krijgen.
 
Door de lage inflatie is er toch nog een stijgende trend van de lonen in de VS http://www.advisorperspectives.com/dshort/updates/Employment-Wages-and-Hours.php.
Samen met meer gewerkte uren is dat meer inkomen.
En de echte inkomensgroei in de VS is ongeveer 1% hoger dan je kunt afleiden uit loongroei en gewerkte uren (door de veelverdieners en inkomen uit kapitaal zoals huren, dividenden).
De groei van de werkgelegenheid in de private sector is beter dan in 2004-2007. In totaal toch wat langzamer door de bezuinigingen bij de overheid, op zich gunstig voor productiviteit.

Calculated Risk, vooral bekend van zijn goede analyses van de huizenmarkt nam het positieve verhaal over de bouw over van Goldman Sachs http://www.calculatedriskblog.com/2014/10/goldman-housing-recovery-resumes.html : "David Mericle Housing: The Recovery Resumes
Overall, the message from the broad housing data flow is consistent with the national accounts data. Real residential investment grew at an 8.8% rate in Q2 and is tracking at nearly 15% in Q3. But how confident can we be that the recent turnaround will be sustained?
We continue to see substantial upside for the housing sector in the long run".

De S&P moet de komende maand omhoog geduwd worden door de winstcijfers over het derde kwartaal. Daar is deze keer maar heel weinig over geschreven. Men was veel te veel bezig met wat de centrale banken allemaal uit hun doos van pandora zouden kunnen toveren.
http://www.businessinsider.com/monday-scouting-report-october-6-2014-2014-10Men is de laatste tijd weer positiever geworden over de winstgroei in vooral 2015 en 2016. Voor het komend kwartaal zijn de verwachtingen niet hoog gespannen vanwege de sterke dollar, lagere grondstoffenprijzen en andere bibbers zoals boetes vanwege hypotheekgeschillen. toch lijkt er wer een winstroeimeevaller te komen, omdat winstgroei nu lager ingeschat wordt dan de nominale groei van het BNP en dat is onwaarschijnlijk.

http://thereformedbroker.com/2014/10/06/q3-earnings-preview/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten