23 oktober 2014

capituleren de obligatiebeleggers?

Bovenstaand plaatje van Bianco laat zien hoe een groeiend aantal klanten van JP Morgan tracht toe te slaan na de enorme daling van de rente. Hun pijngrens is overschreden en ze dekken hun onderweging in obligaties. Eindelijk zien ze het licht en gaan ze meer in obligaties beleggen. De rode lijn is nog niet laag genoeg in de ogen van James Bianco, die terecht heel het jaar door gehamerd heeft op het kopen van obligaties omdat de rente zou dalen. Hij was een van de weinigen die dit goed gezien heeft, met als redenen dat iedereen permanent te optimistisch is over economische groei, 100% van de economen een hogere rente voorspelt en de FED echt niet de rente gaat verhogen, bij elke tegenslag op de beurs wordt de eerste verhoging uitgesteld. Bij de baard van Bernanke, die verhoging komt later dan gedacht.
Bianco's tabel van de daily traders laat een extreem optimisme zien in de Daily Sentiment Index, al is het iets minder extreem dan woensdag, toen echt iedereen verlekkerd zat te kijken naar die heerlijke 10-jaar Treasuries met een rente van 1,86% (nu 2,23%).

N.B. er gaan weer volop geruchten http://nypost.com/2014/10/20/plunge-protection-behind-markets-sudden-recovery/ dat het Plunge Protection team afgelopen woensdag volop in actie is gekomen met het op grote schaal kopen van futures om de daling van de aandelenmarkten te keren. Dudley werd in stelling gebracht (de uitvoerder van de orders van het Plunge Protection team) om te zeggen dat hij dacht dat QE misschien wel verlengd moest worden als de beurs zo daalde. En hup, daar gingen de koersen weer. Zo maakt de FED weer miljarden extra winst via koersmanipulatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten