2 oktober 2014

oversold

(plaatje Strategas). Mijn favoriete indicator begint weer richting oversold te gaan. Nog een beetje koersdaling en je zit onder 20% van de aandelen die nog boven het 50-daags gemiddelde noteren
Oversold 3: (STTG): ja, maar -90 kan eerst nog opgezocht worden.
Ach, wie in aandelen gelooft hoeft dit allemaal niet af te wachten (buy the dip, lang zal dat bearish gedoe niet duren, blijf bijvoorbeeld geloven in de kaart van de Kondratieffgolf) en je koopt door. Wie niets in aandelen ziet zitten kan wellicht zijn slag blijven slaan door in vrijwel renteloze obligaties te beleggen (want wie houdt negatieve rentes tegen, niet Draghi in ieder geval). Beleggen blijft gevaarlijk, maar de aan(deel)houder wint op de lange termijn.
 
Een klein beetje geduld lijkt overigens wel nodig, want de daling van de S&P is wel erg klein om correctie genoemd te worden. Het plaatje van Bianco wijst twee keer op -5,76% sinds 2013 (dat zou dan ongeveer 1900 zijn). Daarvoor moesten we het doen met correcties van -6,4% tot -9,4%. N.B. eigenlijk heet het pas officieel correctie bij een daling van 10 tot 20%.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten