23 maart 2016

momentum verliezend en waarde lijkt te winnen: beleggingsstijlen veranderen

het nieuwe blog van MSCI had een post over dat je nu in hoog dividend van Emerging Markets moet beleggen.
Beleggen in dividend is de afgelopen jaren verliezend geweest, net als beleggen volgens de waardestijl.  De theorie zegt dat beleggen volgens de waardestijl op lange termijn winnend is, maar op 1,3,5,10 jaar was het verliezend. Men had de theorie te goed gelezen en de afgelopen jaren is er een bubbel geweest in waarde-beleggen.
Die bubbel is de afgelopen jaren langzaam verdrongen door beleggen volgens de momentum stijl. Die favoriseert vaak de groei-stijl.
Maar de laatste maanden is momentum verliezend en waarde winnend. Een van de meest populaire manieren van in waarde beleggen is om in hoog dividend te beleggen.
Emerging Markets hebben het meeste waarde, zijn het goedkoopste geworden in de afgelopen drie jaar vanwege hun reeks van tegenvallers, waardoor de economische groei en winstgroei pet was en het risico weer toenam. Politieke ellende. China door de grond.

De tekenen nu lijken te zeggen dat waarde terugkomt als winnende beleggingsstijl en dat die vooral in Emerging markets te vinden is.
Ineens zijn er adepten van beleggen in China (gesteund door fundamentals van cement en staal die de vastgoedmarkt leiden) en in Rusland o.a. liefst in de dividend aristocrats (de bedrijven met veilige groei van dividenden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten