27 juni 2017

gaat het beter of slechter in de VS, zitten de rentebeleggertjes te slapen

via Business Insider
Het verband van de S&P met groei over een jaar is veel sterker dan dat van de rentecurve.
De rentecurve voorspelt de groei een aar vooruit nog maar slecht. Dat is iets om rekening mee te houden en niet al te erg mee te gaan met die voorspellingen dat de groei moet instorten vanwege de vervlakking van de rentecurve. Dat moet bevestigd worden door de aandelenbeurs of de arbeidmarkt of de credit markt.
via Business Insider
de lage werkloosheid zorgt nu voor groei van de betere banen. Of is het de betere investeringsgroei die vraag naar de betere banen creéert. beide denk ik.
en men maakt zich te druk over dalende olieprijzen
N.B. olie was weer defensief op een dag dat de Nasdaq meer dan 1% daalde

ondertussen zijn centrale banken ineens een stuk minder aardig ondnaks de lagere inflatie dan verwacht, ondanks het in de vuilnisbak gooien van de Phillipscurve.

Onze godfather van de kortingen op pensioenen, Draghi, whatever it takes, joeg de rentebeleggers de stuipen op het lijf. Hij vertelde dat het goed gaat in de EU. En dat betekent straks minder QE.
Monetary policy is working to build up reflationary pressures… we can be confident that our policy is working and its full effects on inflation will gradually materialize… The threat of deflation is gone and reflationary forces are at play… we can be more assured about the return of inflation to our objective than we were a few years ago…. Political winds are becoming tailwinds.There is newfound confidence in the reform process, and newfound support for European cohesion, which could help unleash pent-up demand and investment…. As the economy continues to recover, a constant policy stance will become more accommodative, and the central bank can accompany the recovery by adjusting the parameters of its policy instruments – not in order to tighten the policy stance, but to keep it broadly unchanged”. http://bit.ly/2tQRPKI
Een oorvijg die alle duivenpraat fijn aan het malen is, door de shredder gooit.

Hoe meer men de woorden van Draghi ging duiden des te erger werd het voor de gelovigen in rente die alleen maar omlaag kan. Net nu men gepositioneerd zit voor rentedaling, men 20+ leningen aanraadt als veiligste belegging komt deze voorspoed uit de mond van Draghi.

Dan de FED. Die begint in alle toonaarden te ontkennen dat de inflatie niet gaat stijgen, ook al moet je misschien niet geloven in de Phillipscurve. Geduld, geduld. Ze geven steeds duidelijker aan dat ze vooral naar financial conditions kijken. Als de S&P maar genoeg stijgt, dan moet de FED niet vergeten de rente te verhogen. Gedekt door anders te veel verstoring van de kapitaalmarkt, dat lokt te veel verkeerde investeringen uit (te veel leverage van laag risico bijvoorbeeld).
De beurs is deze keer niet blij met rentestijging vanwege financial conditions en niet vanwege te veel groei en inflatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten