6 juni 2017

overpeinzingen: komt het reflatiethema weer terug

Is de markt te ver gegaan met het ongedaan maken van de reflatie trade? Dat zou kunnen, maar dan moet de obligatiemarkt wel stoppen met nog verdere vervlakking. Dat geeft afnemend vertrouwen in economische groei op termijn aan. en de inflatieverwachtingen moeten ook stoppen met verder naar beneden te gaan.
Dat lijkt te kunnen gaan gebeuren. De olieprijzen hebben moeite echt onder $50 te komen. De koperprijs is niet naar beneden aan het doorbreken. De economische groei in de VS is volens de nu bekende cijfers in het tweede kwartaal meer dan 3%. Europa groeit door, het VK en Japan ook, maar wel een tandje minder. Idem voor China en Korea.
De Russel2000 lijkt op te krabbelen, small caps hadden het meeste te lijden van toenemend ongeloof in belastingverlagingen en meer geloof in gridlock (de regering krijgt niets voor elkaar, alles wordt geblokkeerd).

De 'animal spirits'  staan op een laag pitje, maar voor Trump was het pitje uit gewaaid. D.w.z. er is toch verbetering.
en de financials moeten niet door de steun zakken nu een head and shoulders formatie is gevormd.
Contrary cover op basis van fake news. Men is te somber over de consument.

Emerging Markets doen het weer goed. De beleggers willen nog steeds risico nemen. Buy the dip.het berenverhaal
Sven Henrich:
er is veel te veel schuld en de FED gaat niet helpen, de recessie komt (2018 of 2019) en dan gaan de koersen terug tot onder de toppen van 2007
autocyclus gaat fout
en dan kletteren de prijzen van tweedehands auto's ook  nog eens naar beneden.

centrale banken gaan stoppen met verruiming (maar nu nog niet)

breadth: alleen nasdaq zo ongeveer gaat omhoog. Er zijn weinig new highs voor een all time high en behoorlijk wat lows. De  markt wordt te veel gedreven door momentumspelers. Het lijkt behoorlijk op 2000.

vix, de volatiliteit is record laag. Dat wijst op 'complacency' en het risico van meer volatiliteit met bijbehorende schokken. Volgens JP Morgan is de lage VIX gerechtvaardigd vanwege de record lage volatiliteit van economsiche groei en de lage omvang van de economische verrassingen (groeivoorspellingen hoeven maar heel weinig bijgesteld te worden). Er is enorm veel cash, genoeg voor buy the dip. Er wordt veel meer passief belegd, vooral ETF's lijken voor minder volatiliteit te zorgen.
alhoewel... misschien hebben ze niet zo veel cash

Dan maar goud en grondstoffen, misschien nog even geduld
maar goud ging tegen de rente in en als die stijgt...
preciezer, het is de reële rente en als the Donald maar voor meer inflatie zorgt dan dat de rente stijgt, dan kan goud de oplossing zijn voor waar je je geld kwijt kunt raken nu alles ineen bubbel lijkt te zijn veranderd.
misschien dat goud het goed gaat doen bij wat meer inflatie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten