10 juni 2017

help de FAANG aandelen kunnen ook omlaag

Ruim 40% van de stijging van de S&P dit jaar kwam door de FAANG aandelen (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google). Kopen op momentum is bijzonder populair en daarom was iedereen druk bezig de FAANG aandelen in te slaan. Maar het ging wel heel hard. Goldman Sachs stak het wijzende vingertje omhoog en de markt reageerde geschokt. 3% eraf voor FAANG plus Microsoft.

Sommige brokers vinden dat aandelen als Nvidia nog enkele keren over de kop kunnen gaan. Zij zijn leiders in Artificial Intelligence en dat moet dus onbetaalbaar worden.. Een mooi verhaal, maar de angst van de contraire belegger wordt dan wel heel groot.

Maandag zullen we zien of buy the dip de daling ongedaan maakt of dat men liever eerst wat te veel gedaalde aandelen zoals banken opraapt.
De buiers reageerde opgelucht op de getuigenis van Comey, business as usual voor Trump. Onverwachts verlies van de conservatieven in het VK? Ach, toch maar een hogere beurs in het VK op het lagere pond.
Dan was er nog een stralende Draghi die beleggers ervan wist te overtuigen dat hij nog lang niet genoeg royaal is geweest met monetair beleid en dat de inflatie hem nog lang in een stralend humeur kan houden ook al zit de economie niet meer tegen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten