26 juli 2017

overpeinzingen S&P

De S&P zet nieuwe hoogtepunten. Er wordt alom gebibberd om het gebrek aan volatiliteit in plaats van dat we er blij om zijn. De VIX is record laag, maar nog steeds een stuk hoger dan de gerealiseerde volatiliteit van de afgelopen tijd. Kennelijk zijn er redenen voor die lage volatiliteit, gezonde redenen zelfs zoals gebrek aan kans op recessie en deflatie of te hoge inflatie.

Winsten komen meer dan gebruikelijk boven de omlaag geprate verwachtingen door bedrijven waar analisten gedwongen intrappen. 

Omzetgroei valt ook mee en dat is minder gebruikelijk. Een en ander is overigens gebruikelijk als ISM > 55.

Ik zag nog een plaatje dat markit PMI achter loopt op ISM onderdeel productie. Weer een zorg minder, je hoeft je niet druk te maken over een lagere Markit PMi. Er is ook geen reden om blij te zijn met de hogere uitkomst dan verwacht (men keek gewoon te weinig naar de ISM).

 Reflatie komt gewoon weer terug.
Kan het alleen maar omhoog? Nee, natuurlijk niet.

Price/sales terug op 2000 hoogte is vast wel een punt om te denken dat een correctie even nodig is. De S&P komt dan 12%+ boven het 40 weeks gemiddelde. Dat is te veel van het goede.

In mijn ouderwetse vierjaarscyclusanalyse (die de afgelopen 40 jaar wel vaak succesvol is geweest) wijst op het naderen van punt D, waarna een correctie van 10-15% normaal was.
reflatie hoort een hogere rente te betekenen, maar wie ben ik vergeleken bij wijze hedgefundmanagers?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten