31 juli 2017

spinaziedip rond september?

En hij komt maar niet die dip. Al doet Trump nog zo belabberd, zakten de indices voor economische verrassingen in de VS diep onder nul, zit bijna iedereen te klagen over complacency omdat er geen volatiliteit is, record lage VIX, 
(en daarmee lage credit spreads) en een FED die QE terugdraait

en daardoor is iedereen het erover eens dat de FANG-aandelen erg zijn opgelopen, het wordt maar niets met dat kopen op de dip. Waarschijnlijk zitten er ook niet zo veel partijen met  cash aan de zijlijn die echt willen kopen. 
Goldman Sachs chartisten krijgen er een onbehaaglijk gevoel van. Het gaat tergend langzaam omhoog, maar omhoog. 2531 voor de S&P hebben ze uitgerekend. Wat dan? wie weet een koersval tot 2368. Niet bepaald het onheilscenario waarvoor je alles moet verkopen.


Dames en heren, herstel, beste bloglezers, zet u schrap voor de spinaziedip D-E van de vierjaarscyclus (dit hoort 10-15% zijn en bij de huidige lage volatilteit wordt het misschien maar 6%).
Wanneer komt die dip? Uiteraard is dat onduidelijk, maar er komen altijd van tijd tot tijd dips. Nu nog niet, maar plotseling kan die zonder dat je het van te voren zag begonnen zijn.

Spinaziedip noemt Strategas de komende correctie. Strategas ziet politieke ellende in de VS in september, toch al vaak een zwakke beursmaand. Angsten om ontijdige verhoging van schuldenplafond overheid met veel gekrakeel en gedoe om netto tot belastingverlaging te komen anders dan de nu geplande belastingverlaging voor bedrijfsleven/ hoge inkomens gefinancierd met lagere uitkeringen/ lagere subsidies Obamacare. Beslommeringen over renteaftrek voor belastingen, geen aftrek meer voor belastingen geheven per deelstaat, met name voor de dure democratische bolwerken als Californië/New York/ Illinois. Kommer en kwel, helemaal geen fenomenale belastingverlagingen, precies zoals de Tea Party voorschrijft. Trump blijkt een buitengewoon slechte politieke onderhandelaar te zijn, iedereen veegt de vloer met hem aan met dan Trumps rancuneuze reacties. Dat wordt smullen op Twitter.
Trump is gevaarlijk bezig met geforceerd mensen te ontslaan die hem niet helpen om het Ruslandonderzoek te stoppen. De beurs vergeeft niet alle zonden van Trump. 

Buy the dip, maar niet te vroeg en vooral niet te laat (meestal volgde plotseling sterk herstel na de correctie).
Timing blijft een hachelijke zaak, maar je hoopt toch elke keer weer het goed te doen.

Nu zit je ook met moeilijke afwegingen. De inflatie is toch echt Goldilocks, winsten stijgen prima, groei is niet te hoog en lijkt niet al te veel gaan afzwakken en zelfs even iets beter te worden in de VS. China trakteert ons op veel goed nieuws, al zijn de somberaars niet helemaal onterecht bezorgd over de komende minieme afzwakking en de doorgaande schuldenopbouw. Voorlopig zet de koperprijs echter nieuwe hoogtepunten en dat duidt op goede groei in China.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten