8 juni 2016

brexit: non event

overal wordt breed afgeschilderd dat het allemaal verkeerd met Engeland gaat aflopen als de brexit plaats gaat vinden. Voor de rest van Europa wordt het waarschijnlijk nog erger. Italië wil ook dolgraag van de euro af en wil dolgraag ten onder gaan met het Albion.
Cameron heeft eigenlijk al toegegeven dat zijn campagne om in Europa te blijven gefaald heeft. Men heeft alleen ingezet op angst en men heeft daarom de harten van de kiezers verloren.
De wedkantoren hopen nog dat men op het laatste moment in het stemhokje terugschrikt van de drastische stap. Dat lijkt niet zo waarschijnlijk. De leave stemmers zijn heel standvastig in hun oordeel, de remain ploeg twijfelt.
De kwestie van migranten diende een mokerslag toe aan  het remian kamp. 333.000 immigranten in 2015, veel meer dan het maximum van 100.000.
De gewone man is het zat, weg met de elite die hun in armoe aan het dompelen is, weg met het falen van Europa met alle bureaucratie.

Toch werd het pond vanmorgen ineens sterker. Er is weinig vrees op de aandelenmarkten te zien voor brexit. met de mond wordt het beleden en ja er staat veel cash aan de zijlijn om te beleggen na de brexit stemming.
Het was een raadsel waarom het pond vanmorgen ineens zo omhoog ging. Ik denk dat het kwam door een artikel in de Financial Times. http://www.ft.com/intl/cms/s/0/b296fa42-2bd4-11e6-bf8d-26294ad519fc.html#axzz4AtjxGhaU
Brexit: How long would Britain take to leave?
Antwoord: ongeveer 2020
Je hoeft zelfs bij brexit je niet druk te maken dat er snel iets gebeurt. Laat dat maar aan de politiek over, dan gebeurt er voorlopig echt niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten