5 juni 2016

Mary Meeker (1): de tijdgeest van de generaties

In een presentatie http://www.recode.net/2016/6/1/11826256/mary-meeker-2016-internet-trends-report van 213 slides (net iets minder dan waar Patrcik arthus altijd mee komt aanzetten) geeft Mary Meeker enigszins beknopt weer wat er allemaal speelt in het internetwereldje, de auto als computer etc.

Net zo fanatiek als men vroeger de babyboomgeneratie trachtte te doorgronden, zo is men nu aan de slag met de millennials. ook wel generatie Y genoemd. En ja hoor, de generatie daarna is generatie Z
Generatatie X wordt ook wel de lost generation genoemd.
Millennials onderscheiden zich door een lager percentage mannen dat werkt, door een opleiding van mannen die slechter is dan die van vrouwen (voor het eerst). En millennials onderscheiden zich doordat ze zo veel minderheden kennen. 

Ik communiceer, dus ik besta. Millennials doen dat niet langer in de eerste plaats bij voorkeur via de gewone telefoon. Ze chatten en facebooken etc liever, vinden dat fijner, bellen is zo on-2016.

Bij internet kijk je naar de jeugd en dan komt Generatie Z al om de hoek kijken.
In tegenstelling tot de harde individualistische millennials zijn de mensen van generatie Z lieverds, zij willen samenwerken en zien weer wat in flower power., Generatie Z is nog beter voorbereid op de nieuwe informatietijd dan generatie Y. Millennials zullen het daarmee moeilijk krijgen.
Je kunt van mening verschillen. Zijn millennials optimisten? Ik denk het niet als je gelooft dat je het niet beter gaat krijgen dan je ouders. Zal de generatie Z harder werken dan andere generaties? Ik moet het nog zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten