7 juni 2016

breekt de S&P naar boven uit?

zou het kunnen, een plotselinge stijging terwijl iedereen zit te bibberen voor een Brexit, wat Yellen nu weer voor akelige dingen gaat zeggen zoals normalisering van de rente (schatting van verliezen op de rentemarkten als ze de rente met 1% verhoogt: $ 1 triljoen), slechte cijfers van de werkgelegenheidsgroei, de naderende recessie, Trump?
Wie weet suggereert Josh Brown http://thereformedbroker.com/2016/06/06/melt-up-2/ (en die heeft vaak gelijk)
De contraire belegger keert zich af van het leger pessimisten, van al die mensen die in 2016 bakken met aandelen hebben zitten verkopen om nog toe te kunnen slaan bij obligaties, al dan niet met een positieve rente?
Dwars tegen de wijze woorden van Matejka in, die toch vaak optimistisch is?
De instortende groei vanuit de dienstensector? 

De onrealistisch hoge winstverwachtingen?
We zagen vandaag de Engelse beurs stijgen terwijl de kans op Brexit volgens de wedkantoren omhoog is gevlogen (om goede redenen denk ik), de stijging was groter dan op continentale beurzen.
Een lager pond doet kennelijk wonderen, men wil gewoon af van die onderweging Engelse aandelen, dat is al te lang goed geweest. Hoe dan ook, de onzekerheid van BRexit verdwijnt straks.
Vrijdag zagen we de Amerikaanse beurs vrijwel niet dalen op enorme negatieve economische verrassing, lagere groei werkgelegenheid, na verdere analyse werd het nog slechter.
We zien ineens opwaartse herzieningen van winsten. Een olieprijs die flink gestegen is zonder dat de consumptie geraakt wordt. Dat smaakt naar meer.
De huizenmarkt in de VS trekt flink aan (afgezien van de $100 miljoen+ huizen).
 Yellen hield een speech vandaag. Geen renteverhoging in juni. Juli lijkt ook kansloos, want dan moet verbetering van de economie zichtbaar zijn, meer inflatie en herstel groei werkgelegenheid. En dat met één maand extra cijfers.
De FED is bang voor BRexit. Voor Trump zijn ze nog banger. Die zet ze af, gaat ze voorzeggen wat ze moeten gaan doen, gaat hun onafhankelijkheid om zeep helpen. Dus de FED zou wel gek zijn de rente voor de verkiezingen te verhogen. Eerder komen ze met nog een extra ronde QE. Bij een S&P van 2250+ kan Hillary haast niet verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten