28 juli 2018


Juncker heeft het kennelijk goed weten te treffen bij Trump, na door Kudlow goed ingefluisterd te zijn.  I can be stupid as well. Grote woorden en vol goede voornemens ( 1 januari is er niets bij, we moeten leren veel meer sojabonen te gaan eten in Europa, heel gezond), maar er is niets beloofd behalve uitstel van tarieven op auto’s.
De handelsoorlog gaat de goede kant voor Europa en Nafta, maar die met China begint stabiel slecht te worden. Mnuchin suste de boel nog wel een beetje, maar Trump krijgt steeds meer bijval om China in te tomen. De rest van de wereld moet gaan samenspannen om China volgens de regels van het kapitalisme te spelen, dus niet eindeloze subsidies en een naar beneden gemanipuleerde valuta. Uiteindelijk gaat dat lukken, als trump het niet zo dom speelt als Juncker suggereert.

Trump heeft het te druk met twitteren over dat hij niets wist va Russische dames die zijn zoon vuilspuiterij over Hillary zouden bezorgen. Hij wist hier niets van, hij is er niet over bericht omdat er niets bruikbaars loskwam van deze dame. Niet helemaal onplausibel, zo eenvoudig wordt het niet om Trump af te zetten. 

Beurzen reageerden zeer gematigd op het voorlopig afblazen van de autohandelsoorlog. Waarschijnlijk uit angst voor langdurige onweerswolken over China dus. Facebook was belangrijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten