11 juli 2018

overpeinzingen: S&P500 boven 2791: higher high



Het Amerikaanse bedrijfsleven vindt dus dat het allemaal fantastisch gaat. Op de beurzen vindt men helemaal niet dat alles fantastisch gaat. Die onberekenbare Trump die er alles aan doet de handelsoorlogen mee te slepen tot na de verkiezingen in november (er lijkt even een twitterpauze omdat Trump het te druk heeft met andere zaken zoals het komende onderonsje met vriend Poetin, het de les lezen van Navo- bondgenoten(?) en het benoemen van een aartsconservatieve opperrechter). Het einde van de cyclus doemdenken. Bij de FED zit volgens de historici van de consensus een stel halve garen dat om de zo veel tijd de economie de recessie in sleurt. Een keer herstel uit de mid cycle is al een half wonder, dit voor de tweede keer doen lijkt ondoenlijk bij een president als Trump.

Onzin, zeggen de economen in Australië, met de hulp van China hoef je in geen 25 jaar een recessie te hebben. Gewoon doorgaan met te veel importeren, je land openstellen voor investeringen en de dollars rollen van zelf. De huizenmarkt oppompen.

Het kan ook anders, via permanent onzinbeleid, zoals Brexit. Boris zegt het al, de Brexit dream is dying, Engeland wordt een Europese kolonie. Terug naar de no deal Brexit. Isoleer het continent van Engeland. Het pond zwakker dan de Venezuelaanse bolivar.


Ondertussen denkt iedereen dat de rente gaat stijgen in de VS. Men zit record short met de 10 jaar Amerikaanse Treasuries. Het zal daarom waarschijnlijk niet zo'n vaart lopen met die stijging. Iedereen zit al zo gepositioneerd. Dan kan de rente overigens nog steeds omhoog, als men maar genoeg in een risk on roes zit met hogere inflatieverwachtingen door bijvoorbeeld hogere olieprijzen.
de zorgen over China lijken overdreven
idem voor Emerging Markets

Ondertussen stijgt de S&P op de winstvooruitzichten vanwege de cijfers over het tweede kwartaal, minder angst over de handelsoorlog, minder angst voor groei in Europa, minder angst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten