16 oktober 2018

ach


Vrijdag was het nieuws bemoedigend, maar op maandag is het weer neerslachtig. Allemaal niet zo erg, maar je kunt het verkeerd uitleggen. Saoedi-Arabië kan zijn geld terugtrekken uit technologiefondsen zoals Soft Bank, waardoor de hele sector qua waardering onder druk zou komen end at omdat volgens Saoedische bronnen ze een journalist per ongeluk aan stukjes hebben gesneden.
Sears failliet, niet geheel onverwacht..
Loonstijging lijkt 0,5% aan te trekken en men ziet ineens geen herstel van de productiviteitsgroei ofwel men ziet daardoor daling van de winstmarges.
Deriskers zoals risk parity funds zouden voor 70% klaar zijn, dus toch nog wat te gaan.
Toch maar weer geen vooruitgang in onderhandelingen over Brexit, handelsoorlog China, men wacht af wat met rating Italië gebeurt eind oktober. CSU/SPD verloren en dat maakt de regering minder stabiel in Duitsland. Macro zwakt her en der wat af, Tankan niet zo goed in Japan, China koopt wat minder dure spulletjes, projectontwikkelaars zien een winter op ze afkomen in China.
Winstcijfers zullen ongeveer normaal ietsje beter zijn dan de omlaag geprate winsten, maar geen soelaas bieden voor de beurs.
Men ziet nu wel meer waarde dan enkele kwartalen geleden met 20%+ meer winst in VS en 10%+ in Europa bij ongeveer gelijke en nu vaak lagere koersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten