17 oktober 2018

turnaround tuesday

en toen waren de winstcijfers weer mooi genoeg en vond men de macrocijfers weer in orde. Morgan Stanley had uitgebreid beschreven dat 16 de nieuwe bovengrens was voor de S&P500 en daarom voorlopiniet mer boven 2790 zou kunnen komen. Tja, dat gebeurde dus toch wel, geen ontzag voor de somberheid van Wislon c.s.
en hij zag toch grote problemen met de te lage geldgroei en te optimistische winstschattingen, hoop op hogere marges terwijl de lonen stijgen en productiviteitsgroei niet meer zou herstellen.

Tja, het ziet er allemaal wat minder degelijk uit, maar winsten kunnen toch verder stijgen. De consument koopt maar door en dat bij betrekkelijk hoge spaarquotes. Investeringsgroei even wat lager, maar de groei is niet weg. Deze wordt vast wel wat zwakker in 2019, maar het kan best een tikje beter worden dan de 2% die Zentner van Morgan Stanley ziet. Dan gaat de FED inderdaad niet meer dan twee keer verhogen en dan stopt men. Dat hoeft niet het einde van de hoge beurzen te zijn. Maar bij meer dan 2,5% kerninflatie zou het moeilijk worden, maar op het ogenblik daalt de inflatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten