2 september 2015

Obon

MoF Japan
En wat vertelde de maandbrief van het Japanse Ministerie van Financiën?
Pff, het is warm in Japan en veel mensen hebben vakantie in augustus. Vooral ook om Obon te vieren, een traditie om te bidden voor de zielenrust van de voorvaderen. Volgens de traditie wordt een komkommer geslacht met en stokjes eraan toegevoegd om als benen te dienen, benen van een paard dat de voorouders snel uit de onderwereld naar de huidige wereld te brengen. De voorouders hebben ook een koe nodig en daarvoor bereidt men een aubergine. Dat schijnt een vreugde te zijn voor de voorouders en helpt bij het langzaam weer terug zenden naar de onderwereld. Via een welkomstvuur Mukae Bi worden de voorouders dan thuis uitgenodigd. Na een paar dagen volgt dan het vaarwelvuur Okuri BI en zendt men de geesten van de voorouders weer terug.
In het kader van Abenomics en stemmenwinst moet het platteland gepaaid worden. De grijze stem telt. Aldus het Ministerie van Financiën.


Dit verhaal kennelijk ter afleiding van de enorme berg schulden die Japan heeft en flink laat aangroeien. Het vaarwelvuur via inflatie lukt nog niet erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten