15 september 2015

Terug uit Napels: er lijkt niet veel gebeurd


Op het forum van Pompeji lopen nu meer mensen rond dan vroeger.
Hoe zo is het hoogseizoen in september afgelopen in Italië? Kletskoek sinds de babyboomers met pensioen aan het gaan zijn. Het weer is veel beter, niet te warm en niet te koud en nog steeds behoorlijk droog en zonnig.

Na 200 jaar staat een en ander er nog redelijk bij, al zijn de echte fresco's in het mooie must see archeologisch museum van Napels te zien zijn.
Napels nog steeds vrij arm en vuil, maar Sorrento en Amalfi schoon, mooi en bomvol.

De vluchtelingenstroom domineert nog steeds het nieuws.
De aandelenbeurzen en de rentes staan op bijna dezelfde niveaus als voor ik naar Napels ging. Idem voor de olieprijs.

De S&P lijkt in een range van ongeveer 1800-2000
Het economisch nieuws uit China blijft belabberd. 
Er is nog steeds veel onzekerheid over de FED. De economen zijn wel van mening veranderd: in augustus zei 80% nog dat de FED de rente zou verhogen, nu is dat geslonken tot slechts een dikke 40%.
Wel verander is hoe erg men een verhoging van de FED inschat. Bij nader inzien eindigt de Majakalender niet een paar jaar geleden maar over twee dagen als de FED de rente verhoogt. Dan moet de Dow Jones 500 tot 1000 punten omlaag, Emerging Markets zijn dan definitief submerging. 
Bij een FED rente van 0,75% gaat de werkloosheid stijgen volgens JP Morgan. 
Als de FED de rente niet verhoogt dreigt de Dow Jones meer dan 500 punten te stijgen en dat bezegelt het lot van de FD: never ever ever hike rates.anders wordt het gram van de markten zodanig dat de wereld ophoudt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten