22 mei 2016

de wall of worry is hoog en daar zijn uiteraard redenen te over voor

De grote brokers zijn een offensief begonnen om hun klanten uit aandelen te praten. Er komt allerlei ellende op ons af. Brexit is maar heel beperkt ingeprijsd denkt men. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat er straks brexitvrees gaat komen en dat gaat je opbreken. Al dat gedoe met Trump is ook niet goed voor de nachtrust, vooral niet als hij de onzin die hij uitkraamt ook echt zou gaan uitvoeren.
Het economische nieuws is zwaar tegenvallend en de S&P heeft hier nog niet op gereageerd.


(Matejka, JP morgan)
De FED is meer aan het denken over verhogen dan goed is voor de beurs.
Inflatie komt terug. 3% plus dit jaar nog als de olieprijzen niet dalen. Een en ander zal een grote klap voor de reële detailhandelsverkopen inhouden.   D.w.z. de daling van de olieprijzen bracht geen groei en de nieuwe stijging van de olieprijzen brengt ook een daling.
De Engelse beurs lijkt te willen stijgen, terwijl brexit de koersen toch naar 0 zou moeten brengen. De VIX loopt maar niet op.

 En de S&P, die volgt meestal de economic surprises helemaal niet zo goed
bovendien zit er een seizoenpatroon in de economic surprises die nogal ingaat tegen "sell in May and go away, but remember come back in September" (overigens is dat wel een periode met gemiddeld negatieve verrassingen)
en dit jaar is overigens niet zo gemiddeld.
Ja, brexit moet nog een keer opvlammen, maar de beurs doet net alsof dit niet zo erg is. Wie weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten