26 mei 2016

nu al hogere koersen?

De plotselinge stijging van de beurzen is een reactie op meer rust bij de Chinese yuan dan gedacht, zo schrijven de brokers. Daardoor moest er wat short covering gedaan worden.
Gisteren speelde denk ik de toch wel fors dalende kans op Brexit in Europa. Vandaag hebben we een nieuwe bevestiging dat een en ander niet zo slecht gaat als gevreesd. Een prima IFO.
Cijfers over de huizenmarkt in de VS waren goed. De dure bouwer zette 30% meer om (het gemiddelde huis dat ze bouwden verkochten ze het afgelopen kwartaal voor ruim $800.000, niet gering, maar het loopt kennelijk weer storm om een aardig optrekje te laten bouwen bij de ‘protected’).
De wedkantoren hadden tot voor kort ongeveer 30% kans ingeprijsd op Brexit. Dit is sinds Obama de Engelsen inprentte dat ze niet goed bij hun hoofd zijn als ze voor Brexit stemmen, dat dit echt geen schouderklopje van Amerika gaat opleveren, maar eerder moeilijkheden gedaald richting 20%.
Elke dag komen er nieuwe berekeningen dat Brexit niet goed is. Berichten hoe erg Poetin in zijn nopjes zou zijn bij Brexit zetten twijfelaars aan het denken, genoeg reden om toch maar voor blijven te stemmen. If it ain’t broken, don’t brexit. Maar toch lijkt de angst voor Brexit weer wat toe te kunnen gaan nemen. Er zijn niet genoeg hoog opgeleide jongeren in het VK om zo zeker van in de EU blijven te kunnen zijn.
 Zowaar een overeenkomst met Griekenland. Hogere olieprijzen door lagere voorraden. Betere guidance hoe het gaat van bedrijven. Het goede nieuws kan ineens niet meer op.


Maar die economische groei, die gaat niet goed bij hogere olieprijzen. De consumptie krijgt dan klappen. Lagere olieprijzen hielpen de groei niet, maar hogere olieprijzen drukken de groei toch. De beren hebben nog genoeg stof om zerohedge blog vol te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten