4 december 2018

Turnaround Tuesday: De tariiff-man is gefopt en leidt Amerika naar nieuwe Great Recession?

Plotseling was iedereen het erover eens: er is niets bereikt op de G20 in de handelsoorlog en dat blijft zo. Lighthizer en Xi, die kunnen nooit tot een compromis komen en de ratiff-man wil en zal de importtarieven alleen maar verhogen. En 25% is genoeg voor stilvallen van de import en staat daarmee borg voor grote verstoringen in de economie.


De rentecurve is nu invers geworden tussen 2 en 5 jaar. Er volgde dan altijd na enige tijd een inversie van de hele rentecurve en dan na gemiddeld 311 dagen een recessie.
Transport enorm omlaag, bankaandelen eveneens. Om hoofdpijn van te krijgen en inderdaad, farmacie doet het relatief goed.

De markt lijkt overdreven te reageren op de totale stilte in China, maar dat is omdat Xi nog niet is teruggekeerd in China.
Trump kan alleen herkozen worden als de economie goed blijft en dat kan niet als de tarieven verder verhoogd worden. Hij zal water bij de wijn moeten doen en dat kan een ijzervreter als Lighthizer het meest geloofwaardig.
Merkwaardig is het plotseling veel sterkere geloof in een nakende recessie terwijl de groei aan lijkt te trekken in de VS gezien de hoger dan verwachte  ISM en aanzwellende newsflow van o.a. zoektermen als kopen, kopen, kopen.
Maar de pessimisten wijzen op de ISM Prices. Na zo'n duikeling an producenteninflatie volgt de ISM meestal ook het ravijn in. Maar deze keer niet.
en China leidt de wereld, niet de tariff-man


Geen opmerkingen:

Een reactie posten