6 november 2015

Emerging Markets: diep genoeg gezonken?

Aandelen van de Emerging Markets doen het al jaren slecht. Dat komt overigens vaker voor. De tijden van under- en outperformance zijn wel vaker heel lang.
De koerswinstverhoudingen zijn nu een stuk lager dan die van de Developed Markets. Dat is in lijn met de winstontwikkeling.
 Het plaatje is van Minack uit een serie waarin hij plausibel maakt dat de relatieve winstontwikkeling van bijvoorbeeld healthcare en Amerikaanse aandelen ten opzichte van de rest van de wereld.
Ik denk dat Minack gelijk heeft dat relatief goede winstontwikkeling goed beloond moet worden, misschien zelfs nog beter dan we de afgelopen jaren gezien hebben.

Kortom, het wijst erop dat het met de waardering van aandelen van Emerging Markets pas wat wordt als de winstontwikkeling relatief goed is. Dat is nog helemaal niet te zien in de cijfers.
Maar er gloort hoop door de sterk gedaalde valutakoersen.
Zelfs voor het veel geplaagde Brazilië, dat last heeft van te veel inflatie en politieke schandalen en het moet hebben van grondstoffen.
Exportgroei leidt meestal tot extra winstgroei.
Als de inflatie inderdaad gaat dalen, wat inderdaad lijkt te gaan lukken, de prijzen in de dienstensector staan onder druk, dan kan die torenhoge rente omlaag. Dat zou de koersen moeten helpen.
En sommige PMI's van Opkomende Landen  lijken de goede kant op te buigen (Brazilië nog niet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten