18 november 2015

de goddelozen storten de wereld in verderf met hun sprookje van global warming (Wall Street Journal)

De Wall Street Journal staat wijd open voor de geluiden van de conservatieve massa in de VS. Vandaar dat ze het verhaal van een kritische analist van global warming (Mr. Lomborg, president of the Copenhagen Consensus Center, is the author of “The Skeptical Environmentalist” (Cambridge Press, 2001) and “Cool It” (Knopf, 2007).

Gambling the World Economy on Climate

The emission-cut pledges will cost $1 trillion a year and avert warming of less than one degree by 2100.

het is te duur en daarom gaat het niet gebeuren denkt WSJ (en heel wat gelovers in game theory, je wordt als politicus echt niet herkozen/gekozen op bestrijding van global warming)
Maar met de kosten van 1 triljoen is geen rekening gehouden wat de extra kosten worden als je een en ander gaat uitstellen. Alternatieve energie wordt steeds goedkoper en dan worden de kosten ook lager. Als je dwingt tot veel meer alternatieve energie ontstaan schaalvoordelen die voor een snellere kostendaling gaat zorgen.
Maar toch, het gaat groei kosten en niet die 4,5% die WSJ roept voor Mexico, maar wel de 0,9% die Grantham en Gordon roepen voor de VS. Het wordt als je nu begint snel elk jaar minder. 
Sceptici zeggen dat dit ten koste gaat van armoedebestrijding, de stijging van de verwachte levensduur en inefficiënte subsidies veroorzaakt en dat bij een teleurstellende tempering van de globale opwarming.
Echte bestrijding gaat de temperatuur niet verder dan 0,3 graden omlaag brengen en daarvoor heb je nodig dat iedereen de economische modellen van Bolivia gaat invoeren, zoals gedeponeerd bij de klimaattop in Parijs/ bij de Verenigde Naties. Sinds ik gezien heb hoe meer vervuld Oost Duitsland was vergeleken met het veel rijkere West Duitsland vlak na 1990 geloof ik er niet meer in dat meer welvaart meer vervuiling betekent. Je moet het goed hebben om vervuiling te kunnen bestrijden, hier geld voor over te hebben.

Ik was een beetje geschokt door de commentaren van lezers bij het artikel. De minst schokkende was: The fools. Don't they know that by August 13,  2567, a Thursday, the earth will be uninhabitable? Human beings will be on the verge of extinction. Intelligent life on the planet will disappear. Truth be told,  intelligent life disappeared from the political elites years ago. Therefore I wouldn't worry too much about eating bacon.

Andere commentaren gaan ervan uit dat global warming een mythe is, niet onderbouwd door cijfers en een soort communistisch complot is van goddelozen en Obama. Extreem. Vrijwel alle commentaren waren extreem tegen de gelovigen in global warming. Sinds 2000 zou de wereld weer kouder worden. De onderzoeken naar global warming zijn allemaal onzin, het is bangmakerij. Het is propaganda van Obama en je moest volgend jaar goed uitkijken op wie je stemde om die nodeloze kosten voor bestrijding van global warming te vermijden. De paus moet kennelijk nog wat vaker naar Amerika komen om ze tot het ware geloof te doen bekeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten