2 november 2016

Angst voor Trump verdringt die voor Yellen

De kansen van Trump schieten omhoog en als dat momentum doorzet, dan gaat hij winnen. Nog steeds is dit niet waarschijnlijk, zijn achterstand bij de vrouwen is te groot. Maar het wordt zorgelijk. De wedkantoren zien trump nu winnen in de twee belangrijkste swingstaates: Ohio en Florida. Kain lijkt North Carolina binnen te brengen en dat is volgens de huidige analyses doorslaggevend.
Maar toch, de Amerikaan wil gewoon iets anders en een deel ziet zich gedwongen het stemadvies van de FVI te volgen: Hillary wordt een lame duck presiedent, de FBI gaat tot de laatste snik al die e-mails uitzoeken.

De S&P is onder de steun gezakt, gisteren al overigens. Gundlach ziet de steun verder bezwijken en een 5 tot 10% correctie lijkt in de maak volgens hem. Je hoort ook roepen dat beleggers zich indekken tegen de oranje zwaan Trump (de zwaan is oranje en niet zwart omdat je er er tegen kunt indekken). Oranje zwanen zijn heel zeldzaam.
Ik vertrouw nog op die oude dametjes die niet tegen hun Trumpstemmende oude sok durven te stemmen dat ze op crooked hillary op haar bezemsteel stemmen in plaats van die goudeerlijke Trump. die de belasting nog meer gaat verlagen dan reagan en die Mexicanen met een stevige trap het land uitwerkt met oude industrie terug via een soort Chinese kopvoddentaks.
Is een winst van Trump erg voor de beurs? Net als bij de brexit hoeft dit maar een heel kortstondige daling van de beurzen te worden. De republikeinen winnen dan alles en dat betekent grote kans op daling van de belastingen en veel hogere koersen voor farmacie, defensie, infrastructuur.

Dan Yellen, Trump wil van haar af. Ze heeft vandaag zoals verwacht de rente niet verhoogd. Met enige cryptische bewoordingen heeft ze het iets meer plausibel gemaakt dat ze de rente gaat verhogen in december, tenzij de beurs meer dan 10% daalt natuurlijk. Wan t de FED heeft al gezegd dat een paar maanden uitstel geen invloed heeft op de eindrente. Dat is natuurlijk wel een beetje jokkebrokken, want door steeds te buigen voor de markt zitten we nu met een veel lagere rente dan bijvoorbeeld Fischer zou hebben voorgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten