16 november 2016

Flabbergasted

De beurs is zo positief op Trump. De rente stijgt zo veel meer dan voor mogelijk gehouden, letterlijk door niemand voorspeld. Plotselinge stijging van inflatieverwachtingen terwijl we toch 99% zeker wisten dat we in een secular stagnation scenario zitten met deflatie op de loer. Ons voorland was toch later met een lager pensioen en wennen aan negatieve rentes

Trump maakt Amerika great again. Ze zijn net ingehaald door China qua uitstoot van broeigassen, dat wil Trump snel rechtzetten. Quel horreur, hoax.

De Amerikaanse beurs gaat naar records, kan zelfs flink omhoog.
Het economisch nieuws is ineens supergoed. Strong patch. Retail sales super. Demografie super (onvoorstelbaar dat dit een verrassing is). Voorraadcyclus in herstel.
Waar komt dat herstel vandaan, terwijl economic surprises nauwelijks positief waren. Waarom kon ik tegen die economic surprises in al een tijdje zeggen dat die strong patch
eraan kwam?
Hoe bestaat het dat de demografie verkeerd is ingeschat in de VS? Ik ben stom verbaasd.
 http://www.calculatedriskblog.com/2016/11/the-cupboard-is-full.html

Dan de winsten. Waarom ziet men zo’n lage winst voor het vierde kwartaal in de VS? dat kan uitkomen als de olieprijs ver terugvalt en de dollar veel sterker wordt. Maar dat voorspelt men niet.



Trump druk in de weer om akelige en conservatieve lieden te benoemen. Ook kundige lieden benoemt hij. De bezem door de democratische kast.
Ze worden totaal weggeveegd. Ernstig. Geen checks and balances meer, geen gridlock.

 Dan Hillary. Ze wordt nu weggezet als lui en dom. Lui door Obama. Ze heeft lang niet zo veel als hij getoerd door Iowa en andere Rust Belt staten. Ze is ineens met een IQ van 140 zo veel dommer dan trump met 156 (deze IQ getallen zijn niet erg betrouwbaar, maar men meldt dit als de beste schatting). Hillary zou zelfs nog een stuk dommer zijn dan Bill, moeilijk voor te stellen.

En Michele Obama. Een ape on heels volgens Trump adepten. Wel weggehaald van Facebook (dat mag maar 1% liegen), maar toch. White power neemt het land over van roetmoppen. Hate groups zijn in. Creationisme is in op deze platte aarde. Poetin is zo tof. Water boarding is OK.

Ik moet er nog aan wennen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten