8 september 2010

creatief boekhouden bij Europese stress testDe Wall Street Journal (http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704392104575475520949440394.html?mod=WSJ_hp_us_mostpop_read Europe's Bank Stress Tests Minimized Debt Risk) had een artikel dat o.a. de Franse banken toch wel heel erg terughoudend waren geweest met het melden van staatsleningen van Spanje en Griekenland. De stress testen waren voor de grootste Franse banken met 80% van de Franse bankactiva. Aan de BIS was gerapporteerd dat alle Franse banken voor € 35 miljard aan Spaanse staatsleningen en voor € 20 miljard aan Griekse staatsleningen hadden. In de stress testen van de vier grootbanken had men ineens maar € 11,6 miljard Grieksen en € 6 miljard Spaanse leningen.
Beleggers vertrouwen deze grote verdwijntruc niet erg. De banken dachten dat ze netto bezittingen op moesten geven en niet bruto bezittingen (bijvoorbeeld inclusief colateral), zo legden ze uit.
Barclays kreeg het in het artikel ook zwaar te verduren, hoe plotseling hun Italiaanse en Spaanse leningen wonderbaarlijk gekrompen waren.

1 opmerking:

 1. Yοur current wrіte-up prοvіԁeѕ pгοvеn
  necesѕaгy to me. It’s very educational аnd
  уou're naturally really knowledgeable in this area. You have got opened my eye to be able to varying opinion of this kind of matter along with intriguing, notable and reliable written content.

  My blog ... buy phentermine
  Also visit my page phentermine

  BeantwoordenVerwijderen