30 september 2010

Strategas: republikeinen pakken meerderheid senaat


De opiniepeilingen maken het steeds waarschijnlijker dat de republikeinen de meerderheid gaan krijgen in het congres bij de komende verkiezingen in november. Eigenlijk twijfelt daar niemand meer over.
De meerderheid in de senaat blijft volgens de wedkantoren en opiniepeilingen bij de democraten.
Maar volgens Strategas houdt men veel te weinig rekening met een republikeinse meerderheid in de senaat. Het gebeurt eigenlijk nooit dat een nieuwe partij de meerderheid pakt in het congres en dat ook niet doet in de senaat. Per staat gemeten staan de republikeinen nu op een winst van negen over de democraten volgens een recente opiniepeiling. Er zijn veel kleine meerderheden, dus dat kunnen er meer en minder worden. Dat betekent een ongeveer 50% kans op een republikeins huis en senaat, veel meer dan nu is ingeprijsd.
Er is een behoorlijke kans op een lage opkomst en dat is meer dan vroeger in het voordeel van republikeinen. Democraten zijn niet enthousiast te krijgen om te stemmen, terwijl het animo bij republikeinen nu behoorlijk hoog is. Als de opkomst inderdaad matig is, dan gaat de senaat waarschijnlijk naar de republikeinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten