18 september 2010

Tweedehands auto's in VS 30% duurder

In een jaar tijd zijn vele tweedehands auto's zo'n 305 duurder dan de braakprijzen van een jaar geleden, aldus het artikel Low in Supply,Used Cars Costing More) (http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=129781218).
Het aanbod van tweedehands auto's is flink afgenomen. Het cash-for-clunkers programma heeft ook nog bruikbare auto's naar de sloop gebracht. De te lage autoverkopen, men rijdt gewoon langer door, zorgt voor een te laag aanbod van oude auto's. De vraag naar tweedehands auto's is toe aan het nemen wat de autohandelaren bemoedigend vinden.

Dat is een stevige prikkel om dan toch maar weer een nieuwe auto te kopen. De autoverkopen zitten nog steeds flink in het slop op een geannualiseerd niveau van 11,5 miljoen in de VS, terwijl er 14 miljoen naar de sloop gaan en er demografisch gezien 16-17 miljoen nodig zijn.

Die hogere prijzen voor tweedehandsjes en de lagere verkopen dan de sloophoeveelheid, dat moet wel haast gaan leiden tot een enorme stijging van de autoverkopen in de komende jaren, tot boven 17 miljoen over ongeveer drie jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten