16 september 2010

Nieuwe technologie rukt op: 3D printingIn de New York Times (http://www.nytimes.com/2010/09/14/technology/14print.html?pagewanted=1&ref=general&src=me) staat een populair artikel over 3D printing (3-D Printing Spurs a Manufacturing RevolutionBy ASHLEE VANCE
Published: September 13, 2010). Dat heeft niets te maken met het maken van 3D brillen voor 3D films. Men drukt ook niet op papier.
3D printers drukken in 3D laagje voor laagje van bepaalde materialen (vloeibare polymeren en poeders) vormen van bepaalde zaken. Zo kan men met de computer click voor click van alles opbouwen, zoals vooral prototypes van van alles en nog wat. De NYT komt aan met modieuze kunstledematen (zie plaatje) en mooie modellen van bouwprojecten (op het plaatje een deel van een project dat voor $2000 is gemaakt, wat vroeger $100.000 kostte).

3D printing maakt het mogelijk allerlei variaties aan te brengen in bepaalde producten. Daardoor is het ongelooflijk veel goedkoper dan traditioneel maatwerk.
Hoge productie van individuele modellen wordt nu mogelijk. Enorme kostenbesparingen zijn in principe mogelijk. Het kan industrie terugbrengen naar de westerse landen, zo droomt men al (vermoedleijk terecht) in de VS.

4 opmerkingen:

 1. hoe zijn de aandelen verkrijgbaar??
  op deze 3d printen technologie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn weinig bedrijven tot op heden die alleen 3D printen doen volgens mij. HP maakt ze dacht ik, maar in HP beleggen om deze reden heeft weinig zin denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://beleggenopdegolven.blogspot.com/2011/02/3d-printer-van-stradivarius-tot-organen.html

  de nieuwste post over 3D printing

  BeantwoordenVerwijderen
 4. TDSC is succesvol aandeel geweest met 3D printing

  BeantwoordenVerwijderen