4 september 2010

Never, ever give up


In mijn boek haal ik de uitspraak van Churchill Never,ever, ever give up aan, dat je door moet zetten en gedisciplineerd door moet gaan.
Daarbij staat de foto die we in het gemberpretpark van Yandina, de gemberhoofstad van de wereld (Queensland, Australië) maakten.

De never,ever,ever give-up prijs gaat wat mij betreft naar de Koreaanse mevrouw Cha (69) die na 960 keer proberen haar rijbewijs haalde. Het probleem was niet zo zeer het praktijkexamen (waar ze wel de nodige keren voor faalde), maar het theorie-examen. Ze kan namelijk nauwelijks lezen en bepaalde abstracte begrippen niet snappen. Via schier oneindig veel theorievragen van buiten leren, haalde ze na de 950ste keer eindelijk voor het eerst het theorie-examen. Daarna was het een peuleschilletje en haalde ze al bij de 960ste keer alle proeven voor het rijexamen.

Jarenlang telde ze elke dag de circa $5 neer voor een rijexamen, de laatste jaren deed ze nog maar een paar keer per week examen.

Mevrouw Cha (Koreaans voor voertuig) is nu een nationale beroemdheid geworden ( “Grandma Cha Sa-soon,” )en treedt op in reclames van Hyundia-Kia. Ze staat voor doorzettingsvermogen zoals de underdog dat moet doen bij vele tegenslagen. Dat is populair in Korea (en in de rest van de wereld).

bron: de New York Times (http://www.nytimes.com/2010/09/04/world/asia/04driver.html?_r=1&hp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten