4 september 2010

geen kabinet is walhalla

Wilders heeft het verstandige besluit genomen dat Nederland geen rechts kabinet nodig heeft. Daarvoor is immers het CDA te onbetrouwbaar (zeker vergelken bij een dictaroriaal gestuurde partij als de PVV). In die situatie zou Klink zo maar kunnen zeggen wat hij denkt, dat is echt alleen maar voorbehouden aan Wilders. Hij eiste een totale onderwerping van Klink aan Wilders, nadat het CDA dat ook al wilde. Daar die rare Klink dat niet wilde (waar blijft dat schot door de knieën?) , komt er nu geen kabinet.

Gelukkig maar. De kiezer heeft gesproken en die wilde helemaal geen regering. De kiezer heeft en masse, nog nooit eerder met zo veel enthousiasme, gestemd voor partijen die niet willen regeren. Het anti islam geluid moet beter gehoord worden en het anti bonus graaiers geluid ook. Dat leidt tot een land zonder regering.

Is dat erg? Helemaal niet. Het demissionaire kabinet Zijlstra (1966-1967) is tijden lang met kop en schouders als beste kabinet beoordeeld door wetenschappers. Wat waren dat goede tijden voor de kiezer! Natuurlijk willen we terug naar zo'n geweldige regering.
We hebben nu bijna weer zo'n regering. Deze zal echt niets ondernemen en dat is precies wat deze tijd nodig heeft. Rutte cum suibus willen de economische groei kapotbezuinigen inclusief decimering ontwikkelingshulp en cultuur. Het bergotingstkekort daalt via niets doen (de specialiteit van het CDA) door de meevallende groei van zelf en zonder nieuwe hobbies om extra geld uit te geven gaat het helemaal goed met het begrotingstekort.
De Nederlandse kiezer heeft dat prima gezien. Asjeblief geen nieuwe regering, dat is het beste wat er kan gebeuren. Gewoon niets doen en flink mopperen op kutmarokkanen en bonusgraaiers, dat is precies wat we nodig hebben.
De gevestigde partijen denken dat de Nederlander een regering wil, maar de kiezer is gewoon wijzer: bij nieuwe verkiezingen wordt vanwege het succes van de huidige demissionaire regering nog massaler gestemd op partijen die een regering onmogelijk maken. Laten we nog even genieten van deze Goldilocks situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten