10 november 2012

fiscaal klif overhyped, geef meer aandacht aan nieuwe bullish trends

Nog een teken dat men nu wel heel erg zit te piepen over het fiscale klif: de cover van Barrons, het gezaghebbendste blad voor beleggers in de VS. Meestal legt men zo'n cover contrair uit. Als zelfs optimistische columnisten als Gene Epstein al bang beginnen te worden, dan is de pijngrens overschreden. Ook Obama wil geen recessie, al gaat hij nog lang niet akkoord met een voorstel dat de minder arme sloebers, de gezinnen met inkomens boven $250.000, een extra hoge belasting aandoet. En dat ligt weer niet goed bij Boehner van de republikeinen en dat betekent dat hij electoraal gezien pas op het laatste nippertje om kan gaan. En dat laatste nippertje is deze keer iets te laat, begin januari, als de ellende al in gaat. Epstein vindt dat Obama wel en prikkel heeft om tot een akkoord te komen omdat de bulk van de slechte maatregelen anders de bulk van de mensen zou treffen, namelijk de $250.000- verdieners.

Het openingsartikel is niet het enige artikel over het fiscale klif, je had deze keer ook: Obama and the Cliff: What He Can Do Now (hij moet een Kumbaya moment creëren)en ook het artikel Cliff Dwellers.

Niet alles was zo bearish, je had ook nog het ver weggestopte artikel Four Bullish Trends. Dit is geschreven door de voormalige bijna perma bear Peter Navarro.
1. winstgroei van veel multinationals en andere bedrijven (hij gaf als voorbeeld Apple, Boeing, CAT, GE, Ford) is in goede zin losgekoppeld geraakt van de trage Amerikaanse economische groei.
2."right sizing"van grote ondernemingen via cost cutting etc aan de lage groei. Hierdoor blijven ze zeer winstgevend, zij het wel kleiner.
3.de QE van de FED die zorgt voor structureel lagere rentelasten.
4. de energierevolutie, die zorgt voor veel investeringen en een kostenvoordeel voor de Amerikaanse industrie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten