20 november 2012

Britse pensioenfondsen beleggen eindelijk meer in obligaties dan in aandelen

Het heeft even geduurd, maar nu zijn de Britten even wijs als o.a. de Duitsers, Nederlanders en verzekeringsmaatschappijen: het grote geld is te verdienen met obligaties, niet met aandelen (http://www.ft.com/intl/cms/s/0/cbbddfb6-324c-11e2-b891-00144feabdc0.html#axzz2CnXMiCfX) . Al tientallen jaren maak je vette winsten met obligaties. Dan ga je er eindelijk toch in geloven dat aandelen afgedaan hebben, dat de cult van aandelen moet worden afgezworen? Wat is er mooier dan rente, nog steeds hoger dan 0%? In het Nieuwe Normaal wordt risico bestraft, risico nemen wordt nooit meer beloond, dus je bent wel gek (niet sexy volgens de Japanners) om in iets anders te beleggen dan staatsleningen. Nu door boekhoudregels steeds meer pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen gedwongen worden tegen elke prijs in obligaties te beleggen en centrale banken hierin zelfs voorgaan is dit oneindig beleggen in obliagties tegen een verwwarloosbare rente het enig juiste evangelie.

Er blijven natuurlijk veel ongelovige thomassen die voortdurend een hogere rente voorspellen, maar die staan al tig jaar voor gek.
Jim Bianco komt elke maand weer met een update van al die stommelingen die steeds maar weer een hogere rente voorspellen. Die economen zijn maar een dom volkje, ze blijven maar en masse, soms wel 100%, roepen dat de rente na zes maanden hoger staat. In de afgelopen 116 maanden voorspelde de consensus 112 keer dat de rente gaat stijgen. Ik heb zo'n gevoel dat ik kan voorspellen wat de consensus denkt over de richting van de rente over zes maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten