18 november 2012

goed nieuws afgelopen week

Democraten en republikeinen doen net alsof ze het al bijna eens zijn hoe ze het fiscale klif kunenn oplossen. Dat kan niet rimpeloos gaan, een akkoord nu kan niet zonder dat men eerst over het fiscale klif gaat en de logische uitweg, uitstel ingang nieuwe maatregelen naar ergens in 2013 creërt een nieuw fiscaal klif. Maar het is mogelijk dat meer mensen gaan geloven in een enigszins acceptabele uitkomst van het fiscale klif.
De respondenten van Morgan Stanley zien maar 50% kans op een acceptabele oplossing. Ik dacht eerder aan 80%.
En bijna niemand vindt het fiscale klif onbelangrijk. D.w.z. het zit behoorlijk in de prijzen.

Sandy veroorzaakte veel schade, maar ook meer inslaan van voorraden en in het eerste kwartaal van 2013 meer groei door reparaties. De groei over het derde kwartaalin de VS wordt waarschijnlijk naar boven herzien van 2% richting 3% (maar dit gat wel deels ten koste van het vierde kwartaal). Per saldo komt er wel een aantrekkend groeitempo voor de VS uit.

In Japan was de beurs dolblij dat ze van de huidige regering af zijn en er snel verkiezingen komen die de LDP in het zadel gaan helpen. Die gaat de Bank of Japan dwingen met ongelooflijk veel geld te gaan strooien.

Tostrams ziet nog een mooie rit van de beurskoersen tot in ieder geval kerstmis. Hij ziet ons (Europa) in de mooie herstelfase voor aandelen belanden. 321 is genoeg voor de daling van de AEX vond hij (maar helaas..).
Eerst moet dat lijntje van 4795 van de Dow jones Transport van Tostrams maar eens houden. En ach, waarom zou dat niet gebeuren. Dan veert die weer op en dan begint men weer wat positiever over de economie te schrijven.
Hatzius ziet een wanstaltig spaaroverschot in de particuliere sector in de VS en als het tekort van de begroting maar langzaam wordt wggewerkt blijft dat overschot van de private sector groot. Zoals je in bovenstaand plaatje kunt zien gaan bull markten voor aandelen vaak van top naar bodem van dat spaaroverschot. De bull markt heeft dus heel wat te gaan, dat gedoe over het fiscale klif is een abjecte afwijking van de trend, zo moet je het maar zien.


De retail sales in China stijgen prima.
De groei trekt in China in het vierde kwartaal echt aan: infrastructuurinvesteringen in spoorwegen zijn hier bijna een garantie voor.
Dit plaatje van Siemens laat zien dat het niet allemaal kommer en kwel is in de kapitaalgoederenproductensector.  Het gaat helemaal niet zo slecht met hun orders en winstmarges.
Er was goed nieuws over de Griekse bankensector
http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323894704578114833558084380.html

Greek Banks Are Turning a Corner

Our reform process is creating a leaner, restructured banking sector, which means new confidence for depositors and renewed access to capital markets.

Met enig geduld en een kaitaalinjectie van € 50 miljard komt men er wel met de Griekse banken volgens hun centrale bankier. Ach en met die concurrentiekracht, daar gaat het ook snel de goede kant op (wel ten koste van rampzalige loondalingen etc).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten