13 november 2012

nivelleren is een feest, infrastructuur weg

Het leed eerlijk delen om moeilijke lastenverzwaringen er door te kunnen krijgen, de oppositie likt zijn vingers erbij af. Rutte laat zich gewoon aftroeven door Samson. Onze sorrypremier moest een cadeautje van 250 mijloen euro geven aan de PvdA aan extra uitgaven voor een langere ww. Dat gaat ten koste van investeringen in infrastructuur, terwijl de VVD zo graag extra asfalt wil om 130 km per uur te kunnen rijden.
Puntenwolkjes (vast het nieuwe woord van 2012) van mooie koopkrachtplaatjes voor de mediane burger, je ziet Samson helemaal gloriëren, terwijl Rutte tijdens zijn studie geschiedenis vergeten is beter te leren rekenen.

Ondertussen begint steeds duidelijker te worden dat al dat bezuinigen leidt tot structureel lagere groei. De multiplier van deze bezuinigen ligt dicht bij 1, is voor die 250 miljoen minder infrastructuur zelfs meer dan 1. D.w.z. meer bezuinigen doet op het termijn de schuld/ BNP ratio toenemen. Bezuinigen is gevaarlijk als de werkloosheid stijgt en de huizenmarkt aan puin ligt. Zo veel bezuinigen en dan ook nog op infrastructuur, dat is een beetje dom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten