7 oktober 2015

de voorspellingen van Martin Armstrong

De VPRO zond de documentaire The Forecaster uit over Martin Armstrong. Daar blogde ik al over http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2014/11/the-forecaster-na-koersexplosie-grote.html
Zijn voorspellingen gebaseerd op het getal pi en zijn merkwaardig proces. Er worden allerlei duistere praktijken gesuggereerd, omdat Armstrong een algrotithme zou hebben waarmee je oorlogen kunt voorspellen. En natuurlijkde koersen van aandelen en grondstoffen. Via cycli op basis van historische reeksen. Niet helemaal onzin, maar wel duister.
Hij zat zeven jaar vast voor het beledigen van de rechtbank, een record naar het schijnt en moest daarna nog vijf jaar zitten om een gevangenisstraf van 135 jaar te ontlopen. Zijn schuld aan het opzetten van een Ponzischema is onduidelijk, de mensen die geld ingelegd hadden schijnen volledig gecompenseerd te zijn, iets dat nooit gebeurde bij een Ponzischema.
Waren zijn voorspellingen zo spectaculair? Dat is onduidelijk. Dat de koersen na de krach van 1987 zouden herstellen is een voorspelling die Ter Veer en ik ook maakten, idem voor het beursherstel vanaf 2009. Ter Veer had de klap van 2000-2003 goed voorspeld (beter dan ik, maar hij overdreef iets, zodat het gemiddelde van zijn en mijn voorspelling precies uitkwam).

Armstrong zei in 2014 dat zijn Economic Confidence Model piekte op 1 oktober 2015. De Amerikaanse overheid gaat niet tot overeenstemming komen het schuldenplafond te verhogen (niet ondenkbaar overigens) en de derde wereldoorlog lijkt te zijn begonnen met de inmenging van Rusland in Syrië. De rebellen worden nu samen met de Amerikaanse adviseurs weggemept. Net zoals Franco de Spaanse burgeroorlog won met hulp van Hitler, zo lijkt Assad nu ook te kunnen winnen met e hulp van Rusland en Iran. De aandelenbeurs is een beetje van de kook geraakt van de zomer.
Het lijkt een beetje erop dat Armstrong een beetje gelijk kan hebben.

De website van Martin Armstrong geeft allerlei aardige historische verhalen. Blind varen op zijn voorspellingen lijkt me buitengewoon gevaarlijk.Maar zijn geschiedenislessen zijn leerzaam. Dat was dat andere programma van de VPRO, andere tijden ook. Hoe de joden geweerd werden in Nederland via bureaucratie bij hun gedwongen vlucht uit Duitsland. Vanwege bijna precies dezelfde redenen waarom we nu de Syriërs weren. Het is duur en zit de mensen maar in de weg. We hebben er last van. Dat die Syriërs totaal alles verloren hebben, daar moeten anderen maar voor opdraaien. Wilders is de grote held van Oranje waar wel erg veel vluchtelingen worden opgevangen. De PVV wordt verreweg de grootste partij.

2 opmerkingen:

  1. Heb de forecaster gezien is zeer boeiend.

    Ergens lijkt het allemaal wel te kloppen wat hij zegt, het is goed onderbouwd. Maar ik zie veel zilver en goudhandelaren zijn video's gebruiken om fysiek goud en zilver te slijten. Ook voor Armstrong zelf is er een economisch belang bij. Paniek verkoopt nu eenmaal goed.

    Ik volg uw mening niet blind zijn advies op te volgen maar hecht er wel belang aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het verhaal van Armstrong is heel interessant, de moeite van het volgen waard. Maar je moet goed blijven uitkijken bij eventuele navolging van wat hij zegt

    BeantwoordenVerwijderen