29 oktober 2015

geen verhoging van de rente door de FED zoals de markt al dicteerde

Nauwelijks veranderingen in de tekst van het rentebesluit. De FED zat haar tijd een beetje te verdoen, deze vergadering was nergens goed voor.
Twee veranderingen trekken de aandacht.
In de eerste plaats probeerde men zoals men dat de laatste tijd beschrijft, dat de volgende vergadering life is, niet een vergadering die zonde van de tijd en moeite is.
 In determining how long to maintainwhether it will be appropriate to raise thise target range at its next meeting, the Committee will assess progress--both realized and expected--toward its objectives of maximum employment and 2 percent inflation.
De FED geeft hiermee aan dat ze ook de volgende vergadering over een renteverhoging zullen praten, suggererend dat een renteverhoging wel eens nabij zou kunnen zijn.


Verder was men veel minder bezorgd over desastreuze invloeden vanuit het boze buitenland vol vluchtelingen die zo is dagelijks overal op de tv is te horen  ieder kind zitten te belagen en volop verkrachten vanuit de luxueuze asielzoekerscentra, uitsluitend bevolkt door gelukszoekers, onze baantjes en woningen afpakkend,  die het om duistere redenen niet heel leuk vonden dat ze belaagd worden door de moordende en bombarderende troepen van Assad en de niet helemaal jofel handelende luitjes van IS die toch zo mooi in de here zijn.
 Men schrapte deze tekst uit het retebesluit: Recent global economic and financial developments may restrain economic activity somewhat and are likely to put further downward pressure on inflation in the near term.

Hilsenrath, tegenwoordig het doorgeefluikje van de FED aan de financiële pers, moest een en ander uitgebreid toelichten.
Hij maakte duidelijk dat de FED nog niet aan een renteverhoging toe is en ook in december nog heel wat zweetdruppeltjes via de Missisippi in de oceaan moeten stromen voordat men voldoende dapper kan zijn de rente te verhogen.
In de Wall Street Journal: “obstacles potentially stand in the Fed’s way. Officials noted in their statement that expectations for future inflation—as measured in bond markets—had receded “slightly” in recent weeks, a sign investors don’t expect a rebound in consumer prices soon.
Fed officials watch inflation expectations closely, because expectations can affect the prices individuals, businesses and investors actually demand for goods and services.
Fed officials said, as they have before, that they won’t raise rates until they become “reasonably confident” inflation will raise to their 2% objective after running below it for more than three years.
They also want to see “some further improvement” in the job market. “

Het is duidelijk dat de FED verslaafd is aan een 0% rente om zo de aandelenkoersen op te pompen en de schuldenmakers een hemelse trip te geven die naar meer schuld smaakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten