17 oktober 2015

De zorgen zijn wat minder, het geld stroomt weer naar aandelen: capitulatie bij Emerging Markets

Drie grote zorgen zijn weg aan het smelten op de beurs: China, de renteverhogingen van de FED en vrije val van de grondstoffenprijzen.

Het vertrouwen in losers is terug aan het komen. Met de industrie gaat het slecht, de industriële productie valt tegen in vele landen. Krimp de laatste maanden, ook al zijn de PMI's boven 50.. GE doet het in die sector relatief goed. Na een overduidelijke capitulatie spoot de koers omhoog

Sommigen zeggen dat de huidige rally een short covering rally is, maar dat is nie te zien in de commitment of futures trading analyse. De speculanten waren vorige week nog record short en hebben nog heel wat te kopen.



Enigszins aarzelend gaat er weer geld naar aandelen volgens de flows van BAML (via http://thereformedbroker.com/2015/10/16/chart-o-the-day-global-equity-fund-flow-scorecard/)
Men koopt weer Chinese aandelen, Europa en de uitstroom uit Amerikaanse aandelen is (even?) weg. Zelfs Rusland is weer in de gunst sinds die lieve Poetin die (in zijn ogen zo) hindelijk stoute rebellen in Syrië aan het wegbombarderen is en straks ook IS gaat aanpakken. Uiteraard gaat het alleen verder hemelwaarts als de olieprijs verder opstijgt.

Passief (ETF) wint enorm marktaandeel van actief. Lagere kosten en geen underperformance is een winnend concept.
In de post ervoor signaleert Josh Brown een soort capitulatie in het sentiment voor aandelen Emerging Markets. Het was de favoriete onderweging, alleen India bleef gewild, maar de rest werd resoluut de vuilnisbak in gedaan. Onderwegen die hap/ weg ermee. China, wie wil aandelen in zo’n gemanipuleerde markt waar bedrijven in sneltreinvaart schulden aan het maken zijn om spooksteden te financieren?
Steeds meer beleggers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten