20 januari 2016

China laat niet met zich sollen, Taiwan kiest toch anti China

Er was een heleboel macro nieuws uit China. Iets slechter dan gedacht, maar beter dan gevreesd. 
De Chinese beurs was ervan omhoog. Misschien meer door het verhaal dat de staat alle zeilen moet bijzetten om groei in de buurt van 7% te krijgen. hierbij hoort geen grote uitstroom van kapitaal en ook niet een fanatieke bestrijding van corruptie.
Economische groei was 6,8% tegen 6,9% verwacht.
stabilisatie, dat geven de cijfers aan.
Europa ging er mooi mee omhoog, maar in de VS is alleen olie belangrijk.

Taiwan ging verder omhoog. De verkiezing van de China-onvriendelijke mevrouw was door werkelijk iedereen 100% verwacht en men was daar gewoon te veel op vooruit gelopen. Je moet daar overigens wel oppassen. Een van de populairste video’s http://www.wsj.com/video/china-taiwan-apology-puts-k-pop-in-different-key/23956D2A-B31C-435E-89E2-4E4FA54ED899.html?mod=trending_now_video_3 was van een meisje van een popmuziekbandje, een soort K3. Een vrolijk, jong, leuk meisje. Ze boog heel diep, ze verontschuldigde zich zeer. Ze had iets verschrikkelijk fouts gedaan. Ze was een beetje dom geweest à la Willem Alexander. Diplomatiek volkomen verkeerd. Omdat zij niet van koninklijke huize was, werd dat uiteraard niet vergeven. Haar manager had daarom besloten dat ze diep, zo diep mogelijk door het stof moest gaan (eigenlijk dat ze tot stof moest wederkeren, maar dat mocht niet). Uit het bandje gegooid moest worden voor optredens in China, maar zich wel eerst moest verontschuldigen. En niet zo’n beetje ook.
Zaten haar oren er nog allebei aan, ik zie er maar één? Was ze al in de zak van piet gestopt om naar Spanje gedeporteerd te worden? Moest ze zich in de billen laten knijpen op het station van Keulen?


Ze had het gedaan. Gezwaaid met vlaggetjes van Korea en Taiwan. De afvallige provincie van China. Er was maar één China en dat had maar een vlag, niet die van Formosa.
Kijk, ze leert het nog wel eens. Hierna boog ze dus diep, zoals het een goede Aziaat betaamt, als die iets verschrikkelijks heeft gedaan. Door schade en schande word je wijs…
Deze boekverkoper ook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten