5 augustus 2015

loonstijging VS niet zo laag als ECI zei

http://bonddad.blogspot.nl/2015/08/bls-actually-excluding-incentive-pay.html
De Employment cost index (ECI) houdt niet goed rekening met bonusbetalingen en andere zaken volgens the bonddad. Dat was de reden waarom de employment cost index zo zwak was in het tweede kwartaal. Als men hiervoor corrigeert, dan was er geen afzwakking van de loonstijging.

De Amerikaanse rente kreeg een optater door de uitzonderlijk zwakke groei van de employment cost index. De commentatoren rolden over elkaar heen dat dit de genadeklap was voor de FED, die kon nu door dit soort data toch de rente niet gaan verhogen? Ze zijn toch niet gek zou Louis van Gaal zeggen?
Kennelijk weet men bij de FED beter hoe de ECI in elkaar zit dan de commentatoren,getuige bijvoorbeeld het commentaar van FED gouverneur Bullard die zei dat je je niet van de wijs moet laten brengen door de lage stijging van de ECI en dat hij van plan bleef om te stemmen voor een renteverhoging in september.
Goldman Sachs (bovenstaand plaatje) was het met de analyse van de bonddad eens: de ECI cijfers stonken een beetje vonden ze

De loonstijging en inkomensstijging in de VS liep in het tweede kwartaal wat uit de pas met de daling van de werkloosheid (u3)  inclusief de brede werkloosheid (u6)
bron Minack
een en ander is wel in lijn met de plotselinge daling van het consumentenvertrouwen van millennials (22 punten, terwijl de rest van de bevolking juist meer vertrouwen kreeg). Millennials krijgen nog steeds geen loonstijging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten