24 mei 2017

tja

opvallend is hoe lang en sterk uiteindelijk de trend van waarde versus groei is. De overwaardering van groei ging veel harder na 1995 dan na 2006. Het leek te keren vorig jaar, maar er is een nieuwe tech bubbel ingezet, zo lijkt het.
Bij een bear markt door lagere waarderingen zou je zeggen dat waarde defensief is. dat is nu banken en industrie, bepaald niet defensieve sectoren. Banken hebben stijgende rente nodig en zijn dan slechts defensief in de late stage tightening fase van de monetaire cyclus, overigens wel een zeer gevaarlijke fase. Ik denk niet dat we al in die fase zitten, het is nog steeds early stage tightening (het gaat nog te goed met de credit spreads, de yield curve is nog te steil, we zijn wel de derde verhoging van de FED voorbij). Maar volgens het boekje komt na early stage tightening de fase van late stage tightening. Dat veroorzaakt de recessie die de FED wil hebben omdat de inflatie anders niet meer in toom is te houden.
Nog zo'n teken dat er iets niet goed zit: het dividendrendement is hoger dan high yield rente in Europa volgens dit plaatje, al geloof ik niet dat je vaak kunt lenen op deze percentages als ondernemer.

en dat gebeurt bij lage volatiliteit van aandelen... het risicobudget staat meer aandelen toe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten