21 januari 2014

overoptimisme volgens de club van pessimisten, Chinese beurs slechter dan Japan na de bubbel

Het is tijd de club van pessimisten weer eens aan het woord te laten. John Hilsenrath heeft al laten weten dat de FED doorgaat op haar sinistere pad van vermindering van quantitative easing.
Het nieuws over de winsten in het vierde kwartaal kan de beleggers ook niet bekoren. Bianco legt uit dat de winsten veel te hoog waren neergezet in de verwachtingen omdat de beurs zo veel gestegen was. De winsten luisterden nog niet naar die hogere koersen.
De FT stond vandaag vol met voorbeelden van waanzinnige koersen voor internetbedrijven.
 
CESI, de citigroup economic surprise index is weer in de overopisme zone gekomen. Er dreigt te veel overoptimisme dat uit de pas loopt met de gestopte verbetering van de ISM. Dat maakt fors gestegen beurzen kwetsbaar.
Henri Blodget had het over de favoriete indicator van Warren Buffett die een overgewaardeerde beurs uitstraalt http://www.businessinsider.com/warren-buffett-stock-market-value-2014-1:
De waarde van de willshire 5000 index versus het BNP van de VS staat bijna op recordhoogte, net als ten tijde van de Nasdaq bubbel.

Het gaat op de beurzen in China nu slechter dan in Japan na het barsten van de bubbel (plaatje via Bianco).
De zwartgallige visie van Goldman Sachs wordt veroorzaakt door de visie op China. FAI, investeringen zijn veel te hoog en kunnen alleen maar afzwakken. De schuld van het bedrijfsleven is de laatste paar jaren geëxplodeerd. Dat moet wel haast verkeerd aflopen.
Bovenstaand plaatje is van de S&P/Dow Jones (zwarte lijn) en de S&P ten opzichte van het tweejaars gemiddelde (rode lijn). De Dow lijkt aan de winnende hand te zijn en dat is koren op de molen van de pessimisten.
http://shortsideoflong.com/2014/01/fund-manager-market-opinions/
De beren hebben plotseling gecapituleerd.

Insiders doen op het ogenblik wel heel erg enthousiast om de aandelen van hun bedrijven te verkopen, meestal geen goed teken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten