29 januari 2014

nog enige overdenkingen

Men krabt zich achter de oren wat de daling op de beurzen in de VS aan het veroorzaken is. Het gaat langzaam, misschien is het al bijna achter de rug.
Davos is achter de rug. Rogoff was op zijn manier optimistisch.
Het grote goede nieuws is dat Rouhani in Davos is en heel constructief bezig is. Hij had ook flink kunnen uitvallen naar al die mensen die zeggen dat je Iran niet mag vertrouwen.
De leiders in Davos zijn euforisch over de economische vooruitzichten. Een beetje te veel, maar zelfs Rogoff ziet positieve kanten.
Dan waar hij eigenlijk voor werd geïnterviewd: centrale banken worden verkeerd begrepen. De centrale banken zijn over aan het gaan op inzet van andere middelen dan QE, maar ze zijn niet aan het verkrappen.

Dan was er nog het verhaal dat je batterijen op suiker kunt laten lopen, al is het voorlopig nog niet erg toepasbaar. Maar de biotechniek staat niet stil 

Rosenberg http://www.businessinsider.com/rosenberg-more-wage-inflation-2014-1#ixzz2rgS9tdQT mompelde nog wat over aantrekkende loongroei in de VS. dat was in het Beige Book al verklapt, daar signaleert men een flink aantal sectoren waar 40 miljoen mensen werken met aantrekkende loongroei. 

http://www.businessinsider.com/ancient-european-had-blue-eyes-and-dark-skin-2014-1 7000 jaar geleden waren de Spanjaarden donker met blauwe ogen. Blanken bestaan pas heel kort. Echt zwart waren ze al 40.000 jaar niet meer denkt men. Maar ze zijn niet blank geworden omdat ze anders te weinig vitamine D binnenkregen, mar omdat ze granen gingen eten en vooral bier gingen drinken. Heel de westerse beschaving is gebaseerd op het drinken van bier
What led early humans to begin cultivating grain some 10,000 years ago?
It was beer — not bread — a growing body of research shows.
People didn't just enjoy the "altered state of awareness" that came from drinking beer, they argued, it was also nutritionally superior to every food in their diet other than animal proteins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten